Onnodig stoeptegelgeweld

Ik liep vandaag op straat. Heel gewoon, niks aan de hand. De zon scheen zelfs, maar er stond wel een guur windje die af en toe koud aanvoelde. Bah. Afijn… Ik liep dus niets vermoedend op straat toen plots het volgende gebeurde.

Geheel tegen de lijn der verwachtingen in struikelde ik namelijk bijna over een opstekende stoeptegel. Op de foto die ik bij dit zinderende artikel plaats is duidelijk te zien dat ie niet heel erg hoog uitsteekt, maar toen ik er tegenaan liep verloor ik dus wel bijna mijn evenwicht. Gelukkig niet helemaal want anders was ik dus gevallen. Tsja; voor hetzelfde geld lig je dus languit op straat en is de ellende niet te overzien. Misschien wel met blijvende schade als gevolg en daar zit toch niemand op te wachten. Nee toch!? Nou, gelukkig gebeurde dat, weliswaar op het nippertje, allemaal niet, maar dat had dus wel heel goed mogelijk geweest!

Maar wat dit verhaal nou zo extra bijzonder maakt is het volgende; Dit hele avontuur speelde zich namelijk af op de... Je raadt het nooit...!? Juist! De 'Evenwichtstraat'! Hahaha! Dat is toch niet te geloven mensen!? Snappen jullie em!? Haha! Je evenwicht verliezen op de 'Evenwichtstraat'! Bijzonder toch... Dan denk ik weer; 'Er is meer tussen Hemel en Aarde'... Toeval bestaat niet.

Op de foto kan je overigens zeer duidelijk het hoogteverschil tussen de twee aan elkaar grenzende stoeptegels waarnemen. Ik heb er ook, ter verduidelijking, een rode pijl bijgezet. Bij het rechtergedeelte van de foto heb ik, in het blauw, een pijl gezet die wijst naar hoe het eigenlijk zou moeten zijn. Die emoticons heb ik er overigens gewoon voor de leuk bijgezet. Grappig hè!?  Evengoed hoop ik wel dat de Gemeente hier op zeer korte termijn iets aan gaat doen alvorens er nog meer potentiële struikelaars dezelfde route zullen bewandelen als ik en dan wel onderuit gaan. En; dat wil toch niemand...

Wellicht is het een goed idee dat we elkaar middels een nieuwe hashtag, bijvoorbeeld zoiets als #stoponnodigstoeptegelgeweld kunnen attenderen en/of waarschuwen voor meer van dit soort gevaarlijke oneffenheden op straat, want een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!