Ruben Hoeke - Nieuws
 

Nieuwe RHB single ‘Easy Does It' online!

De NIEUWE RHB single ‘Easy Does It' is online!

Link: https://RHB.lnk.to/EasyDoesIt

Luister en/of kijk nu via: Spotify, Deezer, Apple Music, Amazon, iTunes, Tidal, You Tube!

Pre-order nu de nieuwe (gesigneerde) RHB cd/lp 'All Saints' @ www.rubenhoeke.com/shop Alle pre-orders worden op vrijdag 25 oktober verstuurd!

RED HOUSE

RED HOUSE is een nieuw initiatief van Ruben Hoeke i.s.m. Erwin Musper en Stichting MJM ten behoeve van de weeskinderen van 'Santa Maria de la Esperanza' te Ecuador. Lees alles over dit bijzondere project op de RED HOUSE website: REDHOUSE.NU en/of volg de RED HOUSE Facebookpagina via: RED HOUSE NU FACEBOOK , lees hier het RED HOUSE DOCUMENT wat Ruben heeft opgesteld voor alle betrokkenen en bekijk hier op YOU TUBE Erwin zijn verhaal...

RHB IN DE STUDIO!

Handen uit de mouwen en spelen! In februari is de RHB begonnen met de opnames van het zesde (!) album. De release bij Butler Records, op zowel CD als LP, staat gepland voor 01-11-2019. Elf of twaalf gloednieuwe songs coming your way soon!

Opening Rob Hoekestraat Middelburg

Op zaterdagavond 29 september zullen Eric en Ruben middels een optreden de opening verzorgen van de Rob Hoekestraat te Middelburg! Dat doen ze samen met boogie-woogie & blues pianist Henk Pepping en bassist Martin Zand-Scholten. De aanvang is 20:00 en voor iedereen vrij toegankelijk! 

Ruben met Roberto Jacketti & The Scooters

Op 31 augustus en 1 september zal Ruben opnieuw met Roberto Jacketti & The Scooters spelen. Zie agenda voor de details!

Ruben en King of the World

Ruben zal een aantal optredens met King of the World spelen in Duitsland. Dus wie bereid is wat verder te reizen...! :)

Nieuwe RH Gitaarworkshop van start in de Harmonie Edam

In 2007 begon Ruben met zijn Gitaarworkshop in de Harmonie te Edam. Hij schreef daar deze column over. Vanaf maandagavond 10 september zal er op die locatie een nieuwe RH Gitaarworkshop van start gaan!
Aanmelden kan reeds via de workshoppagina op deze website. Bij meer dan 25 deelnemers zal er een tussengroep worden gemaakt. 

RHB '25 LIVE' dubbel-cd release 8 juni 2018!

De release van het nieuwe RHB dubbel live-album, getiteld '25 LIVE', staat door Butler Records gepland voor 8 juni 2018. 25 jaar op tour, 25 nummers en meer dan 130 minuten vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues! Binnenkort zijn er pre-orders te plaatsen in de SHOP op deze pagina!

CD 1
1 That’s the Boogie
2  Liar, Liar (panties on fire)
3  Backdoor Blues
4 Pet the fat Cat (milk her sugar)
5 Midnight Prayer
6 Sweet Lovin’
7 High on the Bottle
8 Boogie Music
9 True Love
10 Gone but not Forgotten
11 Fresh from the Mother
12 Misty Morning
13 Give it Up!

CD 2
1 Swamp
2 Hour-E-Cow
3 Cyanide Fire
4 Time
5 Four Seasons
6 Bell Tower
7 Raging Fire
8 Soul of a Man
9 Let the good times Roll
10 Dirty little Women
11 Won’t get fooled Again
12 Lord I feel Tired

Keeping the Blues Alive

Volgens deze actuele lijst van de Dutch Blues Foundation ben ik helaas overleden. Bij deze wil ik graag iedereen heel veel sterke wensen met het verwerken van mijn verlies. Ik was een bijzonder mens. RIP. 

Nieuwe RH Gitaarworkshop

Vanaf dinsdag 6 maart geeft Ruben een nieuwe Gitaarworkshop in Jottem, Wormerveer. Plannen om opnieuw uit te breiden naar andere podia zijn er voorlopig niet, dus wie bereid is iets verder te reizen kan zich aanmelden via de WORKSHOP pagina op deze website.

RHB Live-cd

Op zaterdag 27 januari jl. heeft de RHB in het Het Bolwerk te Sneek de show opgenomen ten einde rond maart / april een dubbel live-cd op de markt te brengen. Op deze harddisk staat alles! :)

27 januari 2018: RHB live-cd opname Bolwerk, Sneek

Op zaterdag 27 januari zal de RHB een live-cd gaan opnemen in het Bolwerk te Sneek. Jij kunt daar GRATIS bij zijn, zie;

www.hetbolwerk.nl/programma/ruben-hoeke-cd-opname

Volgens Hoeke is Bolwerk de perfecte plek: “Ik ben altijd bezig met geluid. Elke artiest zal beamen dat als het geluid goed is, je beter presteert. Soms klinkt een zaal ‘lastig’, soms klinken ze gewoon goed. Maar er zijn ook zalen die ronduit fenomenaal klinken. En in die laatste categorie valt, voor mij althans, Poppodium Bolwerk. De keren dat ik er heb gespeeld, konden we gewoon vliegen als band en juist die ‘spark’ wil ik graag vangen op een live-CD.”

Na de afgelopen RH 25-tour klinkt de band beter dan ooit. De CD-opname is voor Hoeke tevens een soort uniek tijdsdocument waar hij de eerste 25 jaar live spelen mee afsluit.

"We hebben bewust voor een gratis show gekozen, zodat iedereen de kans heeft samen met ons uit zijn of haar dak te gaan. Het zal een memorabele avond worden, waar ik nu al enorm naar uitkijk!"

Knight of the Guitar

Ruben gaat vanaf woensdag 20 december met het unieke 'Knight of the Guitar' gezelschap door het land! 

10-12-1992 vs. 10-12-2017

RH 25 jaar Rock, Soul, Pop, Boogie en Rhythm & Blues!

Sinds zijn eerste optreden op 10 december 1992 tourt Ruben Hoeke onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, werd meerdere malen onderscheiden en deelde het podium met talloze nationale en internationale artiesten.

A.s. zondag is het exact 25 jaar geleden dat hij met zijn eerste band ‘Blues on the Road’ zijn podiumdebuut maakte. 25 jaar in dienst van de muziek, en dat gaan ze vieren met een eenmalig, uniek dubbelconcert!

Waar: Zaantheater, Zaandam.
Wanneer: Zondag 10 december, 15:30.
Wat: Blues on the Road ft. Frank van Pardo + RHB

Tickets:  lees meer

Hoeke - Legacy album

Net binnen! Het nieuwe 'Hoeke - Legacy' album heeft Ruben & Eric bloed, zweet en tranen gekost maar het eindresultaat is geweldig geworden! Release NL cd en lp op 1 december! 

25 jaar op pad

Rond het einde van dit jaar is het 25 jaar (!) geleden dat ik ooit mijn eerste optreden deed. Dat was op 10-12-1992 in het voormalige 'Drieluik' te Zaandam. Ik kan me herinneren dat ik het grootste gedeelte van het optreden uit verlegenheid naar mijn gympies heb gestaard. Zie de foto rechtsonder. Ach ja, al doende leert men denk ik dan. Maar… Ik was wel meteen helemaal ‘om’ en wist exact wat ik wilde doen. Gitaarspelen, reizen en optreden met een band. Dat is tot op de dag van vandaag onveranderd gebleven en doe dat nog steeds met a) enorm veel plezier en b) met dezelfde passie als toen ik begon. 25 jaar spelen. Het leek me een leuke aanleiding voor een tour. En dat ga ik dan ook doen. Met de RHB middels 30 optredens door het land.

Ondertussen doe ik wat sessies, leg ik samen met broer Eric Hoeke...

lees meer

25 Tour

Ruben viert aankomend najaar zijn 25-jarig jubileum op het podium en doet dat middels een uitgebreide '25 tour'. Binnenkort zullen er nog enkele locaties bekend worden gemaakt.

RH 25 tour

1) Za. 19/08 Bostheater - Ommen

2) Za. 09-09 DRU Cultuurfabriek - Ulft

3) Zo. 10/09 IJsseljazz - Gorssel

4) Vr. 15-09 Hedon - Zwolle + The Veldman Brothers

5) Za. 16/09 Kroepoekfabriek - Vlaardingen

6) Zo. 17/09 The Shack - Oude Meer + Blues on the Road ft. Frank van Pardo

7) Za. 23/09 Van Beresteyn - Veendam

8) Za. 30/09 Het Bolwerk - Sneek

9) Vr. 06/10 Paradiso - Amsterdam + Blues on the Road ft. Frank van Pardo

10) Za. 07/10 De Flux - Zaandam (losse show)

11) Vr. 13/10 Texel Blues - Texel

12) Za. 14/10 Van Slag - Borger

13) Zo. 22/10 De Gigant - Apeldoorn + The Veldman Brothers

14) Vr. 27-10 Victorie - Alkmaar

15) Za. 28-10 Bounty - Breskens

16) Zo. 05/11 De Bosuil - Weert

17) Zo. 12/11 ’T Vermeack - Gilze-Rijen

18) Vr. 17-11 De Peppel - Zeist

19) Za. 18-11 Indoor Bluesfestival ...

lees meer

Ruben Hoeke Band live @ Ribs & Blues Raalte 2017

Het optreden van de Ruben Hoeke Band op Ribs & Blues 2017 gemist? Bekijk hier het hele concert! 

RHB LIVE @ RIBS & BLUES 2017

Hoeke beginnersfout?

Na vijf weken vrijwel dagelijks in de studio gewerkt te hebben aan de nieuwe 'Rob, Eric & Ruben Hoeke' cd/lp waren we klaar voor de eindmix. Het opnemen was een intensieve en toch ook wel emotionele klus geweest maar we waren tevreden over alle drum, bas en gitaarpartijen die we zonder click-track (hij deed namelijk niks op metronoom), hadden ingespeeld. 'Laten we de midi-files voor de gein eens door de originele piano halen i.p.v. die preset. Gewoon eens horen hoe of wat', opperde ik. Dat bleek vragen om ellende.

Het pianogeluid ging van 'wat vlak maar ok' naar compleet authentiek, warm en open. Het pianospel begon nog meer te leven en te vloeien als water. Wat 'ovaal' was werd volmaakt rond. En dan die feel en die swing... JA! Zò klonk jij, Pa! De beleving van de muziek werd plots totaal anders. Voor het eerst voelde het alsof hij ook in de studio was om deze plaat te maken. Zo moest het klinken en niet anders.

Maar onze partijen... Die hadden we dus ingespeeld op die 'wat vlak maar ok' pianosound uit het opnameprogramma. Een totaal andere feel dus. Wisten wij veel... Grappig genoeg bleef ons werk wel overeind, maar we hoorden ook direct de procenten di...

lees meer

Eric & Ruben werken aan nieuwe Rob Hoeke cd.

Eric en Ruben zijn vandaag begonnen met het inkleuren van hun muzikale erfenis. Rob Hoeke nam namelijk in de jaren negentig thuis songs op met de bedoeling dat zijn zonen die later eens zouden inspelen. Het werd inderdaad wat later, maar ok... Ze gaan ervoor! Eric speelt overigens op het Gretsch drumstel dat door hun oom Paul Hoeke werd gebruikt op de eerste RH lp 'Boogie Hoogie' uit 1964. 'Rob, Eric & Ruben Hoeke', hopelijk begin september in de winkels op vinyl en cd! Lees de enthousiaste reacties op Facebook HIER.

RH 25 years on tour!

Vanaf september dit jaar viert Ruben dat hij reeds 25 jaar op het podium staat! Ter gelegenheid daarvan zal met zijn band een serie jubileum concerten door het land gaan verzorgen! Er staan reeds 20 zalen geboekt en er volgen er nog meer!

Tribute to Jan Akkerman uitverkocht!

De 'Tribute to Jan Akkerman' avond op 28-12 die Ruben heeft georganiseerd in de Melkweg te Amsterdam is UITVERKOCHT!

Ruben met Jan Akkerman op tournee!

Ruben gaat vanaf 21 december met niemand minder dan de 'Grootmeester' Jan Akkerman op tournee die daarmee zijn 70e verjaardag viert. Op 28 december vind er een speciaal concert plaats in de Melkweg dat Ruben ter ere van Akkerman heeft georganiseerd. Hij zegt hierover het volgende; “Jan heeft enorm veel betekend voor de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland. Wat hij in de jaren zestig al deed op gitaar... Daar breekt menigeen nog steeds zijn vingers over. Hij is een pionier, heeft deuren geopend en is altijd trouw gebleven aan zichzelf. Nu de ‘Grootmeester’ 70 wordt, vond ik het wel eens tijd worden voor een eerbetoon. Geen lullig, zoetsappig gedoe hoor. Nee, gewoon inpluggen en scheuren.''


Hour-E-Cow nieuwe single!

Hour-E-Cow is de 2e single van het succesvolle 'Sonic Revolver' album. Beluister Hour-E-Cow HIER op Spotify!

Sonic Revolver gepresenteerd in uitverkocht Paradiso!

Gisteren was het feest in een uitverkocht Paradiso! Sonic Revolver is nu overal verkrijgbaar! 

Sonic Revolver album compilatie

Vrijdag 23 september is het dan zover! De RHB zal het nieuwe 'Sonic Revolver' gaan presenteren in Paradiso, Amsterdam!

Luister HIER naar een album-compilatie!

RHB SONIC REVOLVER CD-RELEASE PARTY PARADISO!

Zijn jullie klaar voor de Sonic Revolver cd release party in Paradio, Amsterdam op a.s. vrijdag 23 september? De laatste tickets zijn hier te verkrijgen: https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Ruben-Hoeke-Band-2.htm

RHB Sonic Revolver cd-presentatie Paradiso!

Op vrijdagavond 23 september presenteert de RHB 'Sonic Revolver' in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Tickets: https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Ruben-Hoeke-Band-2.htm

RHB op Spotify

Het nieuwe RHB-album 'Sonic Revolver' zal t.z.t. ook via Spotify te beluisteren zijn! Volg de band hier; http://spoti.fi/29EXj5O

Sonic Revolver

SONIC REVOLVER, het vierde studioalbum van de RHB is bijna helemaal gemixt en zal in de tweede week van juli gedrukt worden! Op 23 september vindt de presentatie plaats in Paradiso, Amsterdam. Wees daar bij en bestel HIER je tickets!

Nieuwe RHB

De nieuwe cd van de RHB is voor 85% opgenomen! Dertien ruige Rock'n Roll, stampende R&B, killer ballads en vuige Boogie tracks!

RHB in studio!

Alles staat in de startblokken om vandaag en zondag de basis op te nemen van de nieuwe mega-vette-super-coole nieuwe RHB cd!

23-09-2016: RHB CD PRESENTATIE IN PARADISO, AMSTERDAM!

De nieuwe RHB gaat op 15, 16 en 17 april in de 'Captain Hook Studio' beginnen met de opnames van het langverwachte nieuwe album. 'De nieuwe plaat wordt muzikaal gezien een mengelmoes van 'old-skool RHB' en nieuwe super-catchy ruige Rock'n Roll en Rhythm & Blues', aldus Ruben. Het nieuwe album zal op vrijdag 23 september gepresenteerd worden in Paradiso, Amsterdam. Koop je tickets hier: https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Ruben-Hoeke-Band-2.htm

Ruben te gast bij 'Akkerman 70'.

Gitarist Jan Akkerman viert eind dit jaar zijn 70e verjaardag! Op uitnodiging van 'De Grootmeester' zelf zal Ruben, samen met Bert Heerink en Benjamin Herman, tijdens deze bijzondere tour meespelen. Binnenkort zullen alle data bekend worden gemaakt.

Ruben schrijft voorwoord voor nieuwe Rob Hoeke dubbel-cd

Ruben heeft het voorwoord geschreven voor de nieuwe cd van zijn vader. De cd, uitgegeven door Universal, komt op 29 januari uit en zal een groot gedeelte van de singles bevatten die Rob Hoeke tussen 1963 en 1979 opnam. Lees de online reacties HIER.

Happy New Year!

Happy New Year!

Ruben opnieuw op nr.1?

Ruben opnieuw op nr.1? Ja toch!? Ruben is genomineerd in de categoriën 'Beste Gitarist Benelux' en 'Beste blues-rock Gitarist Benelux'! Laat je stem gelden en stem via www.gitarist.nl/poll!

Nieuwe website online!

Richard Hoek heeft op de valreep van het oude jaar een volledig nieuwe website gebouwd!

RHB werkt aan 4e cd.

Het geeft even geduurd, maar de nieuwe RHB gaat eind december aan de slag met de eerste repetities t.b.v. een opvolger van LOADED (2013).

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg de Ruben Hoeke Band Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!

Ruben tekent voor het goede doel.

Bekende Zaankanters maken deze zomer een schilderij van(af) hun favoriete plek in de Zaanstreek. Deze kunstwerken worden later geveild voor het goede doel: manege de Blijde Ruiters.

Eric Hoeke nieuwe drummer Ruben Hoeke Band.

Rubens drummende broer Eric Hoeke is toegetreden tot de RHB. Eric is een gevierde jazz en fusion drummer die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. De geschiedenis herhaald zich. Eind jaren 50 speelde hun vader Rob Hoeke samen met zijn drummende broer Paul Hoeke.

Ruben wint Dutch Blues Award!

Ruben heeft gisteren in Nieuw Vennep een ‘Dutch Blues Award’ gewonnen!

Zanger Lucas Pruim treedt toe tot de Ruben Hoeke Band.

Na een korte periode met zanger Machiel Boon, neemt Lucas Pruim vanaf zes maart de vocalen over.

Ruben genomineerd voor een Dutch Blues Award 2014!

Ruben is genomineerd voor een Dutch Blues Award 2014! Laat je stem gelden RHB fans

http://www.dutchbluesfoundation.nl/dutch-blues-awards/stemformulier

Een ‘Babbels Walk of Fame’ ster voor Ruben!

Ruben kreeg zondag 16 november jl zijn eigen 'Babbels Walk of Fame' ster in Bar Babbels te Krommenie waar hij ooit in 1993 een van zijn eerste optredens deed!

RHB Facebookpagina

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg dan ook de Ruben Hoeke Band Facebookpagina!

Ruben en LEGO

Ruben en LEGO? Bekijk de video HIER! :)

Interview Machiel Boon

Lees het interview met de nieuwe RHB zanger Machiel Boon op Bluesgate.nl!

RHB 2014

New RHB ready to Rock ‘n Roll!

Ruben Hoeke Band heeft een nieuwe zanger!

De in Krommenie woonachtige R&R zanger/gitarist Machiel Boon (37), zal op 25 juli, tijdens de Zwarte Cross te Lichtenvoorde, debuteren als nieuwe frontman van de RHB! Lees hier de primeur op Bluesmagazine.nl: RUBEN HOEKE BAND HEEFT EEN NIEUWE ZANGER!

Ruben Hoeke Band zoekt nieuwe zanger(es)!

Na vijftien jaar komt er een einde aan de samenwerking tussen Ruben Hoeke en zanger/bluesharpist Frank van Pardo. Lees het verhaal nu HIER op Bluesmagazine.nl.

JURA in de studio

Vandaag begint JURA met de opnames van een gloednieuwe cd! Info: JURA

SUGAR opnieuw leverbaar.

Het debuutalbum van de Ruben Hoeke Band, ‘SUGAR’ (Munich Records), is in beperkte oplage opnieuw leverbaar via deze website. Het album uit 2006 bevat muzikale bijdragen van o.a. Kaz Lux, Jan Akkerman, Thé Lau, Tineke Schoemaker, David Hollestelle jr., Edgar Koelemeijer, Gerbren Deves, Wouter Planteijdt, Jan-Peter Bast, Hans Mulder & Boris Van der Lek. Order SUGAR nu via de SHOP!

Ruben krijgt een ‘Brandin Jan Akkerman Personal II’!

Vandaag kreeg Ruben uit de handen van de Grootmeester zelf een ‘Brandin Jan Akkerman Personal II’! Lees HIER het verhaal en een uitgebreider verslag op Bluesmagazine.NL HIER.

Ruben op Gitaartabs.nl

Ruben heeft onlangs meer dan 50 (!) filmpjes opgenomen voor Gitaartabs.nl. In deze reeks unieke video’s behandelt hij verschillende begeleidingsthema’s, riffs, tips en tricks. De thema’s zullen bestaan uit vijf verschillende genres; Blues, Rock, Pop, Soul en Funk. In April zullen de eerste video’s online verschijnen!

Ruben nummer 1 in de ‘Gitarist Poll 2013?!

Ruben nummer 1! In de ‘Gitarist Poll 2013? is hij met grote overmacht geëindigd op de eerste plaats in de categorie ‘Beste Blues -en Rock Gitarist Benelux’!

Ruben opnieuw genomineerd.

Ruben is door ‘De Gitarist’ dit jaar opnieuw genomineerd in de categorieën ‘Beste Benelux Gitarist’ en ‘Beste Blues/Rock/Soul Gitarist Benelux’! Teun Dalm van D’Alm Guitars heeft vandaag Ruben zijn nieuwe custom gitaar afgeleverd! Happy Xmas!

Ruben te gast bij Tineke de Nooij.

Voor degenen die het interview met Ruben bij de Tinekeshow gemist hebben, het is HIERterug te luisteren!

One Campaign.

Ruben en zanger/gitarist Edgar Koelemeijer hebben een ‘stripped down’ versie van hun song ‘Living means Lovin’ opgenomen t.b.v de One Campaign (zie VIDEO). Eva Hoeke schreef onlangs een column voor het Parool over hun vader Rob Hoeke.

Ruben en Eric Hoeke.

Na een muzikaal sabbatical van zo’n 13 jaar gaan Ruben en Eric Hoeke weer samen optreden! De gelegenheidsformatie ‘RAW Soul’ bestaat naast de broers uit bassist Mike Kamp, zanger Ross Curry (Spo-Dee-O-Dee, rock opera ‘Ren Lenny Ren’) & Hammond organist Thijs Boontjes (King Jack, Anouk). Er staan voorlopig 3 optredens gepland (zie agenda), wat de toekomst brengt weet niemand ;-)

Nieuwe RH signature Les Paul.

Ruben’s Novatone gitaar is bijna klaar!

Manifesto Indoor Bluesfestival en Batavia Blues.

De mede door Ruben georganiseerde festivals MANIFESTO INDOOR BLUESFESTIVAL BATAVIA BLUES waren weer een grandioos succes! Met dank aan Bradley’s Circus, Creepin Johnson, The juke Joints, Hans Dulfer, King Mo, The damned & Dirty, Doghouse Sam, King of the World en  Magic Franky & his blues Disease!

RHB R&R THUISCONCERT WINNAAR BEKEND!

Het correcte antwoord op de prijsvraag ‘op welke datum kan Ruben officieel zijn 25-jarig jubileum als optredend muzikant vieren?’ moet zijn: 10 december 2017. Van de in totaal 61 inzendingen gaven 23 personen een foutief antwoord. Uiteenlopend van 3 april 2030 tot 45 oknember 2013, 1 persoon had het antwoord juist, maar zag een thuisconcert absoluut niet zitten. Dus hielden we 37 welwillende inzendingen over. En inderdaad, Henny had gewoon gelijk! Na loting is er één winnaar uitgekomen, en dat is…*tromgeroffel*… Matsje Helbig-Wijtsma uit Rinsumageest! Jij bent de klos. En wij ook trouwens. Rinsumageest ligt bij Dokkum. En dat is (voor ons althans) een kolere eind rijden. Maar belofte maakt schuld, dus Matsje; neem contact op, stof de party tent af en zet de bitterballen maar alvast klaar.

WIN, WIN, WIN, WIN, WIN, WIN, WIN!

Meer dan 1500 likers van de RHB-Facebook pagina! Dus…..zoals beloofd verloten wij, middels een prijsvraag, onder jullie een een-malig exclusief ‘RHB R&R thuisconcert’! Een grote mix van Soul, vette Rock, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues. In jouw tuin, schuur, huiskamer of keuken. Gewoon omdat het kán! De prijsvraag: 'Op welke datum kan Ruben officieel zijn 25-jarig jubileum als ‘optredend muzikant’ vieren?'. Degenen die het antwoord voor maandag 24 juni 2013 mailen naar: info@mzm-productions.com komen in aanmerking voor de prijs! Uit de goede inzendingen zal een winnaar worden geloot.

Live chat.

Dinsdag 1 Juni om 19:30 is er een RHB special te beluisteren op: BLUESZ.DE log in en chat mee!

Koninginnedag valt in het water.

Op Koninginnedag 2013 voltrok zich een muzikaal drama op de Dam te Zaandam waar Ruben elk jaar een podium ter promotie en ondersteuning van de Zaanse popcultuur programmeert. Lees de honderden reacties hier:
RH FACEBOOK – I
RH FACEBOOK – II
DICHTBIJ.NL – I
DICHTBIJ.NL – II
DICHTBIJ.NL – III

Paradiso foto

De totaal uitverkochte Loaded cd presentatie in Paradiso was een enorm succes! Klik HIER voor foto’s!

VIDEO'S:
KING BEE
RAGING FIRE
SWEET LOVIN

RHB Radio 2.

Vandaag speelt de RHB tussen 16:00 en 17:00 live op Radio 2 in het programma TROS MUZIEKCAFE. Daarna snel door naar een uitverkocht Paradiso voor de officiele Loaded release party!

Paradiso uitverkocht!

De cd presentatie in Paradiso a.s zaterdag 23 maart is UITVERKOCHT! Hier vind je de twaalfde lovende Loaded recensie!

LOADED

LOADED is verkrijgbaar! Via de winkel, Itunes, CD Baby en deze website. Luister hier naar een COMPILATIE van het aankomende LOADED album!

LOADED samples online!

De release van het LOADED album staat gepland op vrijdag 1 maart! Het album is reeds ‘pre-orderbaar’ in de SHOP. Luister hier naar samples!
DAVID
END OF THE LINE
CRAZY MAMA
SOUL OF A MAN
IS THERE A HEAVEN, IS THERE A HELL?
MISSISSIPPI BBQ
LOVE AND EMOTION
GONE BUT NOT FORGOTTEN
GIVE IT UP!
HIGH ON THE BOTTLE
lees meer

Happy New Year!

Het R&R monster is klaar! De Loaded cd is door Ruben en Marten Haak in de Captain Hook Studio gemixt en door Erwin Musper in Ohio, USA gemasterd! Ontwerper Rene Gruijs gaat het bijzondere artwork afmaken en dan mag alles naar de drukker. In februari in de winkels, 23 maart 2013 de officiele release party in Paradiso!

Elf LOADED basistracks staan er op!

Elf RHB Loaded basistracks staan er op! What\'s next? Frank gaat dit weekend de resterende nummers inzingen en hier en daar voorzien van mondharmonica solo’s. Toetsenist Niels Schutten gaat zijn Hammond laten brullen en Ruben gaat de boel nog wat extra opleuken met wat gitaar overdubs. De week daarop kan het editen beginnen. Dat zal niet veel werk zijn, want per nummer heeft de band niet meer dan 3 takes gedaan…Immers; als het dan nog niet goed is, kun je beter wat anders gaan doen. Zoals met een stofbril op je neus rondlopen.

LOADED!

De studio dagen zijn geboekt! Op zaterdag 1 december begint de band met de opnames van de 3e cd getiteld LOADED. Wat je kan verwachten? Een smerige mix van onvervalste Rock ‘n Roll, zompige blues, killer soul ballades, vette Boogie en dat alles overgoten met een dikke saus Rhythem & Blues!

Nieuwe signature gitaar in de maak.

Teun Dalm bouwt een nieuwe gitaar voor Ruben! Volg het hele bouwproces online via deze link: TEUN DALM RH SIGNATURE

Ruben vs. Slash in de nieuwe Music Maker!

‘Ruben Hoeke vs Slash’ interview in de nieuwe Music Maker! Zie: PERS

RHB Estland.

De band is weer terug van een zeer succesvolle mini tour door Estland! Binnenkort volgen foto’s en video opnames.

Nieuw RHB album in de maak, tour Estland.

De band werkt hard aan het nieuwe album getiteld LOADED. Hier alvast een voorproefje: Big balls boogie overdrive (praise to the mighty Hooker!) Morgen vliegt de band voor een mini tour naar Estland waar ze zullen optreden in Club Clazz (Tallinn, de hoofdstad) en op het Augustiblues Festival in Haapsalu!

Ruben vs. Slash

Gisteren heeft Ruben in de Heineken Music Hall (Amsterdam) een bijzondere ontmoeting met gitarist Slash gehad! Het complete verhaal verschijnt in de zomer editie van de Music Maker Foto: Willie Kerkhof

Ruben vs. Slash

Van Rubens Facebook-pagina: Ok, stel nou eens hè…. Je bent onderweg naar degene die jou in 1 mokerslag (intro sweet child o mine) op het levenslange muziek/gitaarpad heeft gezet. Aan de grond genageld door DIE melodie wist ik exact wat ik wilde doen. Zou je dan een beetje zenuwachtig zijn? Ik wel dus. Afspraak met Slash om 1530 @ Amsterdam. Dus. Here we go!!!

Video Dutch Blues Hall of Fame.

De Dutch blues Hall of Fame avond in Nieuw Vennep was een daverend succes! Twee filmpjes vind je hier: Award Rob Hoeke , Speech Ruben Barrelhouse. Op Rubens Facebook accountstaan heel wat foto’s. Op de foto hier onder nemen Ruben , Eva en Lucie de Award in ontvangst. © Marco van Rooijen.

Rob Hoeke in Dutch Blues Hall of Fame!

Rubens vader Rob Hoeke wordt postuum opgenomen in The Dutch Blues Hall of Fame. Rubens reactie op Facebook: ”Mijn papa! Voor degenen die dat niet weten: Het grappige is dat hij reeds in 1957 (!) (gelijk met de Tielman Brothers?) het rotsvaste fundament heeft gelegd voor de Rock ‘n Roll, Blues, Soul en Boogie in Nederland. En daar genieten we dus nog steeds van. Afzender dezes zit zijdelings ook in de muziek business, maar net als zijn vader, in de business voor de muziek en nooit andersom. IK BEN TROTS!”

Music Maker onthult het

Music Maker Nederland onthult het RHB Succesboek 2011.

Pop Media prijs!

Ruben heeft vandaag (totaal onverwacht) de Pop Media Prijs 2012 in ontvangst mogen nemen !

Paul Brandsen nieuwe RHB bassist!

Ladies and gentlemen, we’ve got him! Onze nieuwe bassist is Paul Brandsen!

GELUKKIG NIEUWJAAR!

GELUKKIG NIEUWJAAR! In de Music Maker van december/januari staat Rubens top-5 van ‘Beste Gitaar Riffs Ooit’. De laatst verschenen column voor Gitaar Plus is na te lezen bij ‘pers’. Binnenkort wordt er hier bekend gemaakt wie de nieuwe bassist zal worden!

Audities nieuwe bassist afgerond.

De audities zijn voorbij! De band heeft twee bassisten uitgekozen die ieder een deel van de eerstvolgende optredens zullen gaan doen. Uiteindelijk zal er rond januari een keuze vallen.

Audities nieuwe bassist.

Van de in totaal 47 (!!!) aanmeldingen zijn er 8 bassisten uitgenodigd voor de audities die op 9 en 10 december zullen gaan plaatsvinden in Zaandam.

Audities: RHB zoekt nieuwe bassist.

De RHB is op zoek naar een nieuwe bassist! Audities volgen in december.

Nieuw Tonestack RH Boost signature pedaal!

Tonestack brengt binnenkort Ruben’s 1e signature pedaal op de markt! De RH Boost-Drive is na een aantal maanden fine tunen klaar voor productie. Release datum: 8 oktober 2011. De band werkt ondertussen door aan het nieuwe materiaal. Zes gloednieuwe songs zijn reeds in demo fase opgenomen. Rubens nieuwste column voor Gitaar Plus ligt weer in de winkel!

Nieuwe RHB website online!

Een geheel nieuwe website vanaf vandaag online! Met grote dank aan Kevin de Harde van Bluesmotel!!! David, Rubens jongste zoon is vandaag 1 geworden: dubbel feest dus!

Nieuwe Gitaar plus column in de winkel!

De 4e column voor de Gitaar Plus ligt in de winkel!

Rubens Gitaar Plus column in de winkel!

Rubens 3e column voor de Gitaar Plus ligt in de winkel!

2e Gitaar Plus column. Gary Moore Tribute video.

Rubens 2e column is zojuist verschenen in de Gitaar Plus! Voor diegenen die het ‘100 gitaristen’ spektakel hebben gemist, klik oa HIER. Voor diegenen die het Gary Moore Tribute gemist hebben, elk nummer komt tzt op You Tube te staan. Hier alvast You upsets me Baby!

100 gitaristen, Gary Moore Tribute, Henk Pepping, RTV Noord Holland.

Gisteren hebben Ruben en band voor het eerst gereperteerd met de 100 (!) gitaristen. Het wordt een uniek 1-malig spektakel dus mis het niet! Op zondag 24 april organiseert Ruben een groot tribute concert ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Gary Moore. In totaal zullen die middag meer dan 20 muzikanten o.l.v Ruben nummers van de Ierse gitaarlegende vertolken. De eerste column voor het blad Gitaar Plus staat inmiddels gepubliceerd op deze site onder het kopje ‘PERS’. Ook heeft Ruben een aantal nummers ingespeeld voor de nieuwe cd van Henk Pepping. Zaterdag 19 maart is Ruben vanaf 12:00 te gast bij RTV Noord Holland in het radioprogramma ‘Bijlage’.

Ruben gaat schrijven voor GitaarPlus, 100 Zaanse gitaren verzameld.

Ruben gaat een maandelijkse column verzorgen voor het blad deGitaar Plus! Ook zal de band dit jaar weer uitgebreid langs de podia touren. Op zaterdag 2 april vind er wel een heel bijzonder optreden plaats; Ruben zal met zijn band 100 (!) gitaristen begeleiden tijdens het 1e Zaanse Gitaar Festival!

Ruben 2e 'Beste Bluesrock Gitarist Benelux'!

Ruben is bij de poll van het blad De Gitarist als 2e geëindigd in de categorie ‘Beste Bluesrock Gitarist Benelux 2010’! Ook het COEXIST album valt in de prijzen: 2e plaats in de ‘Dutch national Blues Awards 2010.

David Hoeke is geboren!

Vanochtend om 06:34 zijn Nienke en Ruben de trotse ouders geworden van een prachtige en gezonde zoon genaamd DAVID!!! WELKOM!!!

RH You Tube kanaal, archief on-line, signature gitaar.

Volg het Youtube kanaal van Ruben en abonneer jezelf! Bij het kopje ‘VIDEO’ staan nieuwe clips! Lutjebroek, Curacao, Tilburg, USA, Dusseldorf, Amsterdam, Antwerpen, Ierland, Denemarken, etc. etc…. Benieuwd op welke podia Ruben de laatste 17 jaar, voor zover dat te achterhalen viel, heeft uitgehangen? Bekijk nu het archief ‘1992-2009’! Een door Ruben zelf geschreven review over zijn signature gitaar lees je hier.

COEXIST, pers.

Foto’s van de COEXIST cd presentatie, veel nieuwe artikelen en enthousiaste recensies bij ‘PERS’ en een update van de agenda!

COEXIST recensies!

De nieuwe cd wordt overal vol lof onthaald. Lees de nieuwste enthousiaste artikelen bij het kopje ‘pers’. Vandaag staat er in de nieuwe ‘Lust for Life’ (voorheen ‘Revolver’) een interview met Ruben en alweer een fantastische recensie over COEXIST!

RHB fansite update + interviews.

Lydia van Geemen van de RHB fansite heeft de bandleden, onafhankelijk van elkaar, gevraagd naar hun beleving van COEXIST. Ruben heeft radio interviews gedaan voor Blues meets Rock, en Bluesmoose. luister hier en hier naar de uitzendingen.

COEXIST cd-presentatie uitverkocht. Foto's en recensies.

De COEXIST cd presentatie was een (uitverkocht) groot succes! Lees hier, hier, hier en hier live-verslagen. De eerste lovende recensies over het nieuwe album zijn binnen en zijn na te lezen bij het kopje ‘pers’. Op DE blues-rock site van NL zijn COEXIST cd’s te winnen, maar daarvoor moet je wel wat doen! Klik hier.

COEXIST in voorverkoop.

De cd is reeds bestelbaar in de voorverkoop! Na de officiele presentatie op 24 maart is COEXIST overal in NL verkrijgbaar. Zowel in de platenzaak als via deze website. Luister hier alvast naar MP3 samples van het nieuwe album! Op de cd spelen de volgende gastmuzikanten mee: Dany Lademacher – Gitaar, Sophie de Rijk – Viool, Coen Molenaar – Hammond, Jacques Kloes – Zang, Thijs Boontjes – Hammond Peter Cook – Zang, Niels Schutten – Hammond.

COEXIST, Tros Muziekcafe, Agenda.

De opnames zijn gemasterd door Fir International en het artwork is bijna klaar! Zaterdag 20 maart speelt de band 3 nummers live van COEXIST op radio II bij Tros Muziekcafe. Bij het kopje ‘Pers’ staan nieuwe PR foto’s, een poster en de agenda is ge-update!

RHB fotoshoot.

Ron Koffeman heeft de band op diverse Zaanse lokaties gefotografeerd. Het nieuwe album is gemixt en klaar om gemastered te worden. Het uitzonderlijke artwork zal worden verzorgd door Rene Gruijs.

COEXIST in de mix!

COEXIST wordt deze week gemixt door Ruben en Maarten Tap.

COEXIST!

COEXIST is de titel van het nieuwe album! De cd zal uit 12 tracks bestaan. Titels: Stranger, Love & Mercy, A change is gonna Come, The last Goodbye, Sweet Lovin’, Boogie Music, Song for Boaz, Walking in the Rain, True Love, Midnight Man, Backstreet Rambler, Close my Eyes.

Gelukkig nieuwjaar! Nieuwe RHB cd in aantocht!

Gelukkig nieuwjaar! De band heeft direct na de crash alle nummers opnieuw opgenomen. De geplande release van het album staat gepland voor begin maart 2010. De cd presentatie zal op woensdag 24 maart 2010 plaats gaan vinden in de Kade te Zaandam!

RHB cd in rook opgegaan...

Alle opnames van de nieuwe cd zijn in rook opgegaan! Artikelen over het drama:

Lees hier meer

Radio 5.

Ruben heeft een overeenkomst gesloten met Kool en Elfring. Op maandag 23 november, rond 13:30 is Ruben te horen in het radioprogramma Cafe Kooijmans van de KRO op radio 5.

Nieuwe website Rob Hoeke!

02 november 2009 Maar liefst 5 jaar lang heeft ultra-fan Frits Barth uit Sneek gewerkt aan een website over Ruben’s vader Rob Hoeke. Klik hier voor het geweldige eindresultaat. Veel leesplezier!

Gitaarworkshops vol. Foto's Hoeke/Akkerman in de HMH.

De gitaar workshops in Alkmaar, Wormerveer en Hoorn zijn met bijna 100 (!) cursisten (over)vol. Aanmelden heeft dus geen zin meer. Hou deze site in de gaten voor een mogelijk vervolg! Klik hier voor een filmpje en hier voor foto’s van Ruben’s gast optreden bij Jan Akkerman afgelopen zaterdag in de Heineken Music Hall, Amsterdam!

Nieuwe cd, HMH, NHD.

De opnames voor de langverwachte opvolger van SUGAR zijn in volle gang. De cd wordt grotendeels opgenomen in studio Jottem te Wormerveer en een loods te Midden-Beemster. Opname technicus is RHB’s live mixer Patrick Lemmen. De basis staat er op, nu nog de zang en…. gastmuzikanten! Wie dat worden blijft nog even een verassing. In een interview met het NHD van afgelopen zaterdag (zie: ‘PERS’) praat Ruben over de nieuwe nummers. Een mix van Rhythm & Blues, Rock, Pop, Soul en…Fado! Het optreden van Ruben samen met Jan Akkerman en Gary Moore a.s. zaterdag in de Heineken Music Hall is volledig uitverkocht.

Ruben met Jan Akkerman en Gary Moore in Heineken Music Hall Amsterdam!

Ruben speelt 29 augustus, op uitnodiging van Jan Akkerman, samen met hem en Gary Moorein de Heineken Music Hall!!!

Gitaarworkshop groeit uit krachten, nieuwe signature gitaar, nieuwe cd.

De Gitaar Workshop groeit uit zijn krachten! De Inschrijvingen voor de 5 (!) Gitaarworkshops in Noord-Holland zijn gestart. De nieuwe signature gitaar gebouwd door Henk Vlaar van Lowland Guitars is te zien bij het kopje ‘Gear’. In de maanden juli en augustus zal de band (in een loods te Midden-Beemster) het grootste deel van de nieuwe cd opnemen.

Ruben opnieuw genomineerd voor een Duiveltje.

Ruben is in de categorie gitaristen opnieuw genomineerd voor het prestigieuze ‘Duiveltje’.

De RHB werkt aan een nieuwe cd.

De band is begonnen met demo opnames voor de opvolger van SUGAR! Volgens Ruben en de band zijn de nieuwe tracks ‘energiek, fris en verrassend’ en wordt het toekomstige album ‘een monster van een plaat’. De workshops van dit voorjaar zitten weer overvol.

Nieuw jaar, nieuwe cd, signature gitaar.

Gelukkig nieuwjaar!!! De band zal, als alles loopt zoals gepland, dit jaar nog de opvolger van het debuutalbum SUGAR uitbrengen. Repetities van het nieuwe materiaal zijn reeds in volle gang. Binnenkort verschijnt er een signature gitaar, speciaal voor Ruben ontworpen door gitaarbouwer Henk Vlaar (Lowland Guitars) uit Venhuizen!

Ruben interviewt Jan Akkerman.

Ruben heeft voor het blad ‘De Gitarist’ een interview gedaan met een van zijn favoriete muzikanten, namelijk Jan Akkerman Begin december ligt dit bijzondere artikel in de winkel!

Gitaarworkshops enorm succes!

Alle workshops in Wormerveer, Edam, Zaandam en Hoorn zitten vol!

Music Maker.

In het juli nummer van Music Maker staat een interview met Ruben! Zie ‘pers’. Op zaterdag 5 juli is hij van 23:00 – 00:00 te gast in het programma Beatnacht op City FM! Het programma wordt op zondag 6 juli herhaald van 21:00 – 22:00.

Officiele Gemeentelijke Oorkonde

Ruben is opnieuw onderscheiden! Ruben kreeg namens gemeente Wormerland door burgemeester Tange een officiele oorkonde uitgereikt voor zijn ‘grote bekwaamheid als gitarist’! Zie ook ‘Pers’.

Ruben verkozen tot 'Nederlands beste Gitarist!'

Vanmiddag is Ruben, tijdens de Muzikantendag in poppodium 013 te Tilburg gekozen tot NEDERLANDS BESTE GITARIST Het Duiveltje is een onderscheiding van Muziek centrum Nederland voor de beste Nederlandse muzikanten en het beste poppodium. Bijzonder is dat de prijswinnaars niet –zoals bij andere verkiezingen– worden gekozen door een jury of het publiek, maar door hun collega-muzikanten. De naam Duiveltje is een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de ‘crossroads’ zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd. De prijs bestaat uit een grote door Peter te Bos (Claw Boys Claw) ontworpen medaille. :)

Ruben & Thé in documentaire.

Eind vorig jaar tot begin dit jaar is Ruben gevolgd door een cameraploeg van Cinebergen. De documentaire waar ook oa The Lau in voorkomt heet ‘De Verbeelding Verbeeld(t)’ en zal vanaf mei in een select aantal bioscopen te zien zijn.

Ruben een Duiveltje?

Ruben is in de categorie gitaristen genomineerd voor een ‘Duiveltje’. Dat is een prijs van het Nationaal Popinstituut voor de beste nederlandse muzikanten!

Rubens gitaarworkshop ook in Zaandam van start!

Wegens het succes van de gitaar cursus in de harmonie te Edam, gaat Ruben ook in De Kade te Zaandam een workshop geven! Vanaf april zal hij elke woensdag avond les geven aan beginners en gevorderden.

Ruben geeft gitaarworkshop.

Vanaf 24 januari zal Ruben elke donderdagavond van 19:00 tot 21:00 een gitaarworkshop geven in de Harmonie te Edam. De cursus die bestaat uit 10 lessen zal op zondag 30 maart worden afgesloten met een presentatie voor publiek.

Boaz Hoeke is geboren!

Om 13:11 vanmiddag zijn Nienke en Ruben de trotse ouders geworden van een gezonde en prachtige zoon! Boaz is zijn naam. WEES WELKOM!

Volkskrant

Vandaag is Ruben (samen met gitarist Alan McLachlan) in studio Jottem gefilmd voor een special over Gibson vs Fender gitaren. De opname staat nu online bij deVolkskrant

RHB ft. Jan Akkerman.

Foto’s van het speciale optreden dat de band deed met Jan Akkerman op het Blues & Roots festival Oosterhout zijn via deze links te vinden: The Dutch Hammerheads, Jacqueline van der Meulen & Toon Verweij. Een mooie serie staat hier; foto-impressie.

RHB Denemarken.

Een verslag van de Denemarken-trip is hier te lezen!

Buitenland, Oerolband, Sugar cd van de maand.

Dik een jaar na de release van SUGAR is de cd uitgeroepen tot ‘CD VAN DE MAAND’ door de stichting The Blues Connection. De Band gaat dit jaar weer een aantal keer naar het buitenland. Ook dit jaar zal Ruben met de speciale Oerolband optreden. Na in de huid gekropen te zijn van Herman Brood, David Bowie en the Beatles zullen zij dit jaar een tribute doen aan the Stones! Voor data, check de agenda!

Ruben in Gitaar Plus.

Ruben heeft een interview gedaan voor het blad ‘Gitaar Plus’ dat in januari 2007 in de winkels zal liggen.

RHB in Ierland.

De band is in Ierland geweest. Ze hebben twee spetterende optredens gedaan in de ‘Bealestreet Blues Bar’ in Cork en ook nog wat van het land gezien.

Media

Begin november en januari verschijnen er enkele nieuwe interviews die Ruben heeft gegeven voor het landelijke popblad Fret en het Belgische bluesblad Back to the Roots. Tevens is hij a.s. donderdag 2 uur lang te gast in het radio programma ‘Live & Puur’.

Ruben op radio 2!

Ruben zal op woensdag 9 augustus de hoofdgast zijn in het programma ‘Kunststof’ op Radio 1 van 19:00 – 20:00! Naast een uitgebreid interview speelt Ruben samen met Frank en Dave twee nummers van de cd SUGAR. Voor de gelegenheid wordt ‘de band’ uitgebreid met mondharmonica speler Hans Mulder en gitarist Matti Nameer.

SUGAR een hit!

Het succesvolle album SUGAR is op dinsdag 18 juli as ‘Tour de France plaat’ op radio 1 en 2! Herman van der Velden (de muzieksamensteller van ‘Met het oog op morgen’, ‘Radio Tour de France’, ‘Radio Olympia’ en ‘Langs de Lijn’), die Ruben als ‘tourartiest’< heeft uitgekozen, werd bekend door zijn werk voor ‘Radio Tour de France’. Het sportprogramma op Radio 1 en de Wereldomroep wordt gemiddeld door ruim één miljoen (!) mensen beluisterd. Een plaat kon dankzij Radio Tour de France en Van der Velden een hit worden. Bij ‘Pers’ zijn nieuwe artikelen toegevoegd.

Bluescontest winnaars bekend.

De uitslag van de bluescontest, met in de jury Ruben en David Hollestelle, is bekend gemaakt. Lees het artikel hier.

Ruben met Thé Lau op radio 2.

Ruben is morgen, samen met Thé Lau, tussen 12:00 – 14:00 te beluisteren op Radio 2 in het programma‘Spijkers met Koppen’. A.s dinsdag speelt de voltallige band in het radioprogramma ‘Volgspot’ (ook Radio 2).

Ruben in 'Gitarist'.

Ruben staat deze maand met een uitgebreid interview + foto’s in het mei-nummer van de Gitarist! Hij praat over de totstandkoming van de cd SUGAR, de muziekscene en uiteraard over gitaren en versterkers! Ook zijn er zeer lovende nieuwe recensies van SUGAR na te lezen bij ‘Pers’.

SUGAR cd-presentatie, Tros Muziekcafe, Bluescontest.

Foto’s van de (totaal uitverkochte!) cd presentatie staan op de site! Bij ‘Pers’ zijn verschillende artikelen toegevoegd. Ruben vormt samen met David Hollestelle de jury van de‘Bluescontest’ op Gitaarnet.NL. A.s. zaterdag, 22 april, zijn Ruben en band te gast bij Tros Muziekcafe, live op Radio 2! Tussen 17:00 – 18:00 zal (naast een interview) de band Swamp, Sugar en Dirty Little Women van de cd SUGAR spelen.

SUGAR te bestellen via shop op deze website.

De cd SUGAR (optioneel gesigneerd) is vanaf vandaag via onze shop te bestellen. Afgelopen woensdag prees Gerry Jungen van Arrow Classic Rock FM het nieuwe album op de radio de hemel in! Bij het kopje ‘pers’ staat een nieuw interview met Ruben. Morgen is hij om 15:20 te gast op radio Nunspeet. Tevens is de agenda aangevuld en zijn de officiele PR foto’s van Paul Elzerman te downloaden.

Jan Akkerman speciale gast tijdens RHB 'SUGAR' release party!

Dinsdag 11 april zal de Ruben Hoeke Band hun album SUGAR presenteren in de grote zaal van de Kade te Zaandam! Special guest die avond is Jan Akkerman! De cd is vanaf maandag 13 maart in Nederland en Belgie te koop. Aan de cd hebben de volgende artiesten meegewerkt: Kaz Lux, Jan Akkerman, Thé Lau, Tineke Schoemaker, David Hollestelle jr, Edgar Koelemeijer, Gerbren Deves, Wouter Planteijdt, Jan-Peter Bast, Hans Mulder, Boris van der Lek.

Release datum debuutalbum RHB.

De voorlopige release datum van het album is voor Nederland en Belgie 13 maart! Vandaag staat er een groot interview met Ruben in het Noord Hollands Dagblad (alle edities). Zie ‘pers’. Tevens is hij te gast bij radio Enkhuizen.

Paul Elzerman fotografeert RHB.

Paul Elzerman heeft afgelopen zondag de band gefotografeerd op diverse binnen- en buitenlokaties. Foto’s zullen te zien zijn op de aankomende cd. De speciale sessie, op 26 januari in een overvol Atlantic, was g een groot succes! Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Jaap Booy speelden Ruben, Dave en Jeroen oa met Roberto Jacketti & the Scooters, Manuela Kemp, The Revellettes en de Dolly Dots!

Album mix.

Elf tracks zijn klaar voor productie! De overgebleven twee nummers worden op woendag 4 januari gemixt. Op 5 januari zullen alle nummers door Sander van der Heide (o.a. Bløf, Golden Earring) gemastered worden in de Polyhymniastudio’s te Baarn.

RHB album bijna klaar!

Afgelopen dinsdag en woensdag hebben Ruben en opname-technicus Rolf Breemer alle opnames van het volgend jaar te verschijnen album ge-edit. Volgende week zullen zij een begin maken met de uiteindelijke eindmix. Release datum wordt eind februari, begin maart 2006. Zoals reeds vermeld hebben een aantal zeer bijzondere gasten op Rubens uitnodiging aan de opnames meegewerkt!

RHB de studio in!

Ruben gaat met zijn band de studio in! Op 14, 15, 16, 21, 22, 23 & 29 november zullen er opnames gemaakt worden van het nieuwe materiaal voor de Nederlandse platenmaatschappij Munich Records! Het zal een gevarieerde (blues)plaat worden met enkele zeer bijzondere gasten…

Remco van der Sluis nieuwe drummer RHB!

Remco van der Sluis, die zijn sporen reeds verdiende bij o.a Jan Akkerman, Thé Lau en Chris Hinze is de nieuwe drummer van Rubens Band! De nieuwe formatie is sinds vorige week druk bezig met het componeren van nieuw materiaal. Waarom zal spoedig duidelijk worden!

Kenneth Harder 'I'

De debuut cd van Kenneth Harder getiteld ‘I’ is klaar! Distributie is in handen van Sonic Rendez Vous. De cd is wereldwijd (!) in de winkel te bestellen onder releasenummer: KH 1 356030.

Nieuwe jamsessie!

Goed nieuws voor muzikanten! In navolging van de succesvolle sessies die elke eerste en tweede donderdag van de maand plaatsvinden in Zaandam en Schagen, zal Ruben met ingang van donderdag 29 september 2005, samen met drummer Jeroen Booy en bassist Dave Besse op elke laatste donderdag van de maand een sessie gaan organiseren in Atlantic in Krommenie. De sessies starten om 21.30. Elke maand zal naast de huisband een bekende of minder bekende nederlandse popmuzikant als hoofdgast worden uitgenodigd. Zo waren o.a. Wouter Planteijdt (Sjako!), Bartel Bartels, Dalal Marouf, Alan McLachlan en Edgar Koelemeijer eerder te gast. Verder kan regionaal talent zich voor de sessie aanmelden om onder begeleiding van professionele muzikanten podiumervaring op te doen.

Oerol 2005

Het uitverkochte Herman Brood Tribute optreden op Oerol 2005 in de Braskoer was een groot succes! Volgend jaar weer een andere artiest!

NRC

In het NRC Handelsblad van 6 mei 2005 wordt uitgebreid aandacht besteed aan de 5-mei optredens van Thé Lau en zijn band. Lees hier het artikel!

05-05-05; Helicoptertour, NOS Journaal, RTL-4, 3FM, Nederland 2.

5 mei is er een item over de bevrijdingstour te zien op TV bij het programma ‘Twee vandaag’ op Nederland 2 tussen 18:00 en 19:00. Er is vandaag gefilmd tijdens de repetitie in oefenruimte Jottem en er zullen stukken te zien zijn van de helikoptervlucht en het optreden in Wageningen. Verder zullen er de hele dag verschillende tv ploegen meereizen voor diverse programma’s (oa. ‘Editie nl’ – RTL4, 18:10) en wordt het laatste concert in Zwolle (23:15) live uitgezonden door radio 3 FM. Ook is de band te zien op het NOS journaal!

Bevrijdingsdag helicoptertour!

Op 5 mei reist Ruben per helikopter van defensie (!) langs vier bevrijdingsfestivals in Nederland. Kijk bij de agenda, waar en hoe laat!

BNN Radio

15 april 2005 Op zondag 17 april speelt Ruben met Roberto Jacketti & The Scooters bij BNN’s That’s Live op 3FM (live uitgezonden vanuit de BNN-studio in Hilversum tussen 16:00 en 18:00 uur).

In Vrijheid.

Vrijdag 25 maart vanaf 16:00 presenteren Thé Lau & band in ‘De Smet Studio’ te Amsterdam de nieuwe single ‘In Vrijheid’.

Nieuwe jamsessie!

In navolging van de succesvolle sessies die elke eerste donderdag van de maand plaatsvinden in Café ‘t Makerijtje te Zaandam, zal Ruben met ingang van donderdag 10 maart 2005, samen met drummer Jeroen Booy en bassist Dave Besse op elke tweede donderdag van de maand een sessie gaan organiseren in De Beurs te Schagen. De sessies starten om 20.30. Op 10 maart zal Sjako, zanger Wouter Planteijdt de hoofdgast zijn. Verder kan regionaal talent zich voor de sessie aanmelden om onder begeleiding van professionele muzikanten podiumervaring op te doen.

Borrowed Tunes

Op de laatste dag van dit jaar heeft Ruben twee opname’s gemaakt in Studio Jottemvoor het volgend jaar te verschijnen album ‘Borrowed Tune’. Ruben speelt een solo in het Queen nummer ‘Tenement Funster’ en slaggitaar op de Bowie klassieker ‘Blue Jean’.

Ruben met Thé Lau in theaters.

De eerste drie maanden van 2005 speelt Ruben met Thé Lau in verschillende theaters door Nederland. Voor details; zie agenda. Verder spelen Ruben en Dave met Roberto Jacketti & the Scooters van 28 februari 2005 t/m 7 maart 2005 op Curacao…Dus wie bereid is om wat verder te reizen….!

Kenneth Harder neemt debuut cd ‘I‘ opnieuw op!

Ruben neemt met zijn band Kenneth Harder de debuut cd ‘I‘ opnieuw op die waarschijnlijk volgend jaar zal verschijnen.

RHB in Tros Muziekcafé op Radio 2!

Op zaterdag 1 mei speelt de Ruben Hoeke Bluesband in Tros Muziekcafé, op Radio 2 tussen 16.00 tot 18.00 uur! Er zullen drie nummers gespeeld worden: ‘Can’t stand it’, ‘Midnight Prayer’ en ‘Rip this Joint’. Verder geeft Ruben een interview over zijn band.

Sessie in ‘t Makerijtje te Zaandam.

Ruben organiseert samen met drummer Jeroen Booy en bassist Dave Besse vanaf januari 2004 elke eerste donderdag van de maand een sessie in ‘t Makerijtje te Zaandam. De sessie is bedoeld voor regionale muzikanten die onder begeleiding van de professionele huisband podium ervaring op willen doen. Zowel solisten als bands zijn welkom op deze avond.  Elke maand zal er een bekende of minder bekende muzikant uit de Nederlandse popscene te gast zijn.

Ruben speelt met Thé Lau op Nederland 3.

Ruben speelt dinsdagavond met Thé Lau in het tv-programma ‘Vara Laat’ op Nederland 3.

Ruben speelt met Thé Lau op radio 3 FM en RTL-4

Woensdag 12 november speelt Ruben met Thé Lau vanaf 12:00 in het radio-programma van Claudia de Breij op radio 3 FM en om 23:10 kun je ze zien bij Barend & van Dorp op RTL-4. Dit in het kader van de nieuwe single ‘Brandende Regen’ die door Junky XL geproduceerd is.


Ruben Hoeke © 2019. All Rights Reserved. Site by Xultron