Losgeslagen hond

Losgeslagen hond in drukke winkelstraat. Schuim op de bek en uiteraard direct paniek alom. De eigenaar (vette pens, muts op en voor de rest naakt!) er met geweer en al zwoegend en zwetend als een dolle stier achteraan rennend. 'Lady! Lady! Hier komen verdomde *#%{¥ hond!’ Wat een aanfluiting zeg... Dat ging zo minstens tien minuten door, maar de hond liet zich niet pakken. O nee, hij rende als een malle winkel in, winkel uit met enorme schade als gevolg.

En dan opeens; ‘BAM!’… Vetklep gevloerd door een lantaarnpaal. Volledig gestrekt op de grond, ambulance erbij, pensmans door maar liefst zes ziekenbroeders opgetild en afgevoerd, hond door de plaatselijke slager met een worst van de barbecue gelokt en de lantaarnpaal met behulp van omstanders en winkeliers weer zo goed en zo kwaad als het ging weer redelijk rechtgezet. Alsof er niks was gebeurd. Wat een toestand. Van de eigenaar is na zijn ontslag in het ziekenhuis tot op heden niks meer vernomen. De hond is later meegenomen door een beroemde fokker uit Schotland. Leuk voor de hond denk ik dan.

Mensen die hun hond 'Lady' noemen vind ik doorgaans al verdacht, maar ik haak pas echt helemaal af als zo'n gast met zijn vette pens er dan ook nog eens naakt en gewapend achteraan gaat rennen door een drukke winkelstraat. Dat is toch echt... Nah ja... Ongelooflijk!?

Gelukkig heb ik het zelf niet meegemaakt en eerlijk gezegd betwijfel ik ten zeerste of iemand dit scenario überhaupt weleens heeft meegemaakt, maar je zou toch wel raar staan te kijken als het zou gebeuren, nietwaar?