Groep 3 - Gevorderden

Aanmelden

RH ONLINE GITAARWORKSHOP NAJAAR 2020

Startniveau Groep 3 
Je bent reeds in staat (deels) zelfstandig liedjes uit te kunnen zoeken. Je beheerst de open basisakkoorden (majeur, mineur, septiem) en kan die op redelijk tempo spelen. Misschien zelfs al op meerdere verschillende posities op de hals. Tevens kan je een ‘redelijk solootje’ spelen. Misschien speel je al in een band en treed je met enige regelmaat op? 

Doel Groep 3   
In tien workshopavonden een breder fundament opbouwen. De open (basis)akkoorden majeur, mineur, septiem beheers je. We gaan het tempo opschroeven qua ‘wisselen van akkoorden’ en we voegen daar de Sus2 en Sus4 aan toe. Vervolgens gaan we deze vijf soorten op alle mogelijke posities op de hals pakken. Inclusief omkeringen en het verplaatsen van de ‘grondtonen’. Improviseren binnen akkoorden. Denk hierbij aan loopjes, rifjes, onderlinge verbindingen ect. Barré-akkoorden. Bluesschema’s, improvisatiethema’s, toonvorming, plectrumtechniek, uptempo, slag- en sologitaar, ritmiek, soleren. Zelf of met hulp liedjes uitzoeken, componeren en arrangeren. Arrangementen herkennen, toepassen en uit je hoofd leren. Uit je 'comfort zone', vastgeroeste patronen doorbreken en je horizon verbreden. Focus op de ‘slaghand’. (Basis)kennis groep 1 en 2 herhalen, techniek, timing, begeleiden, blues, rock, pop, soul, rhythm & blues, folk, swing, boogie, improvisatie, ritmiek, feeling etc. Improviseren binnen bestaande liedjes, d.w.z.; een bestaand liedje ‘eigen’ maken. Vragen over versterkers, pedalen, gitaren en alles wat je verder wilt weten.

Vragen? 
Tijdens de live (!) Webinar kan je Ruben, via zowel privé- als openbare chat, vragen stellen die hij direct zal beantwoorden. 

Interactief  
Rubens Webinar is live en interactief ingesteld. Het is geen van te voren opgenomen ‘instructievideo’ en biedt dus alle ruimte voor interactie en spontaniteit. 

Uitzending gemist?   
Ging de les te snel? Moeite om alle informatie in één keer te verwerken? Een avond gemist? Elk Webinar is op je gemak online terug te kijken!

RH Gitaarworkshop Facebookgroep
Ruben heeft op Facebook een groep geopend waar alle oud- en nieuwe deelnemers informatie kunnen uitwisselen, zie:
Ruben Hoeke Gitaarworkshop

Extra voor groep 3: Live meespelen met de Ruben Hoeke Band?
Aan het eind van de ‘RH Gitaarworkshop Webinar’ krijgt iedere deelnemer uit groep 3 de mogelijkheid een You Tube filmpje van zichzelf te uploaden en vervolgens te sturen. Uit de inzendingen zal door Ruben een winnaar worden bepaald, die tijdens een van de RHB-optredens in het land twee of drie nummers mag meespelen! 

Ruben Hoeke Gitaarworkshop Webinar data Groep 3:  
Woensdagavond 21:00 - 22:00 
September: 9, 16, 23, 30
Oktober: 7, 21, 28  
November: 4, 11, 18

Toelichting   
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. 

Ruben begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. Noten lezen kan hij niet. Volgens hem is dat ook geen voorwaarde om muziek te kunnen maken. Sinds 2008 geeft Ruben gitaarworkshops voor beginnende- en gevorderde gitaristen. Door de jaren heen hebben zo’n achthonderd mensen met plezier en succes aan de ‘RH Gitaarworkshop’ deelgenomen en is er een repertoire ontstaan van ruim 180 bestaande liedjes. Door middel van voorspelen, uitleggen en een meer dan 135 pagina’s tellend ‘RH Gitaarworkshopboek’, zal Ruben jou als gitarist zo snel en goed mogelijk nog beter leren spelen.

Zijn visie is duidelijk; ‘Tijdens de workshop gaan we bouwen. Handen uit de mouwen en zo min mogelijk theorie. Uiteindelijk draait het maar om één ding: plezier hebben in gitaarspelen en gewoon muziek maken. Gitaarspelen is voor mij net als praten. Muziek blijft toch een manier van communiceren. Toen ik met noten lezen begon, ging voor mij het plezier van het spelen er vrij snel af, helaas. Jezelf blijven ontwikkelen door te kijken, luisteren, dingen uit te zoeken en risico’s nemen, bleek voor mij de manier. Leren doseren, dynamisch spelen, je horizon verbreden.’

Groep 3 is geschikt voor alle leeftijden. Tijdens de lessen wordt er afwisselend gespeeld op een akoestische- en elektrische gitaar.

Kosten:
Tien avonden: €175,- Na inschrijving krijg je een persoonlijke link toegestuurd waar je het ‘RH Gitaarworkshopboek’ kunt downloaden en desgewenst kunt uitprinten.

Aanmelden