Groep 2 - Een stapje verder!

Aanmelden

RH ONLINE GITAARWORKSHOP NAJAAR 2020

Startniveau Groep 2 
Je kent de basis en bent reeds in staat de open basisakkoorden (majeur, mineur, septiem) te spelen. Zelf speel je al wat bestaande liedjes. Misschien waag je jezelf weleens aan een solo of misschien speel je al in een band, of zou je dat graag willen. 

Doel groep 2   
In tien workshopavonden je inzicht m.b.t. de gitaar en muziek maken verbreden. Met hulp ‘lastige’ liedjes leren uitzoeken. De (basis)kennis uit groep 1 herhalen. Zowel met plectrum als met vingers spelen. Akkoordenkennis uitbreiden en gaandeweg het tempo van het wisselen van akkoorden opschroeven. Klankvorming en vingerzettingen. Akkoorden in andere posities kunnen spelen, eventueel met andere grondtonen in de ‘bas’. Improviseren binnen akkoorden. Denk hierbij aan loopjes, rifjes, onderlinge verbindingen binnen bestaande liedjes. Barré-akkoorden leren spelen. Uit je 'comfort zone', vastgeroeste patronen doorbreken en je horizon verbreden. Arrangementen herkennen, toepassen en uit je hoofd leren. Ritmiek verbeteren. Uitdagingen aangaan. Focus op de ‘slaghand’. Solo’s leren spelen en verbeteren. 

Vragen?   
Tijdens de live (!) Webinar kan je Ruben, via zowel privé- als openbare chat, vragen stellen die hij direct zal beantwoorden. 

Interactief 
Rubens Webinar is live en interactief ingesteld. Het is geen van te voren opgenomen ‘instructievideo’ en biedt dus alle ruimte voor interactie en spontaniteit. 

Uitzending gemist?  
Ging de les te snel? Moeite om alle informatie in één keer te verwerken? Een avond gemist? Elk Webinar is op je gemak online terug te kijken!

RH Gitaarworkshop Facebookgroep
Ruben heeft op Facebook een groep geopend waar alle oud- en nieuwe deelnemers informatie kunnen uitwisselen, zie:
Ruben Hoeke Gitaarworkshop

Ruben Hoeke Online Gitaarworkshop groep 2:   
Woensdagavond 18:30 - 19:30
September: 9, 16, 23, 30 
Oktober: 7, 21, 28 
November: 4, 11, 18

Toelichting
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. 

Ruben begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. Noten lezen kan hij niet. Volgens hem is dat ook geen voorwaarde om muziek te kunnen maken. Sinds 2008 geeft Ruben gitaarworkshops voor beginnende- en gevorderde gitaristen. Door de jaren heen hebben zo’n achthonderd mensen met plezier en succes aan de ‘RH Gitaarworkshop’ deelgenomen en is er een repertoire ontstaan van ruim 180 bestaande liedjes. Door middel van voorspelen, uitleggen en een meer dan 135 pagina’s tellend ‘RH Gitaarworkshopboek’, zal Ruben jou als gitarist zo snel en goed mogelijk beter leren spelen.

Zijn visie is duidelijk; ‘Tijdens de workshop breiden we samen je basis uit en ontwikkelen we verder door. Handen uit de mouwen en zo min mogelijk theorie. Uiteindelijk draait het maar om één ding: plezier hebben in gitaarspelen en gewoon muziek maken. Gitaarspelen is voor mij net als praten. Muziek blijft toch een manier van communiceren. Toen ik met noten lezen begon, ging voor mij het plezier van het spelen er vrij snel af. Jezelf blijven ontwikkelen door te kijken, luisteren, dingen uit te zoeken en risico’s nemen, bleek voor mij de manier. Als ‘tussengroeper’ heb je, als het goed is, de beginselen reeds onder de knie. Nu is het een kwestie van doorpakken, kennis uitbreiden en je horizon verbreden.’

Groep 2 is geschikt voor alle leeftijden. Tijdens de lessen wordt er gespeeld op een akoestische gitaar.

Kosten:
Tien avonden: €175,- Na inschrijving krijg je een persoonlijke link toegestuurd waar je het ‘RH Gitaarworkshopboek’ kunt downloaden en desgewenst kunt uitprinten. 

Aanmelden