Groep 1 - Leer gitaarspelen

Aanmelden

RH ONLINE GITAARWORKSHOP NAJAAR 2020

Startniveau Groep 1 - Beginners  
Geen tot weinig (akkoorden)kennis. 

Doel groep 1
In tien workshopavonden gaat Ruben met jou een gedegen fundament opbouwen. Basiskennis opdoen van het instrument. Hoe stem je een gitaar. Hoe en waar zet je je vingers neer. Hoe speel je met een plectrum. Hoe speel je met je vingers. Hoe zorg je ervoor dat het ‘klinkt’. De open basisakkoorden majeur, mineur en septiem leren zodat je liedjes kunt spelen. Technieken om het gitaarspelen makkelijk(er) te maken. Samen de structuur van liedjes ontdekken. Barré-akkoorden onder de knie krijgen en misschien zelfs al een simpele solo!

Vragen? 
Tijdens de live (!) Webinar kan je Ruben, via zowel privé- als openbare chat, vragen stellen die hij direct zal beantwoorden.

Interactief
Rubens Webinar is live en interactief ingesteld. Het is geen van te voren opgenomen ‘instructievideo’ en biedt dus alle ruimte voor interactie en spontaniteit.

Uitzending gemist? 
Ging de les te snel? Moeite om alle informatie in één keer te verwerken? Een avond gemist? Elk Webinar is op je gemak online terug te kijken!

RH Gitaarworkshop Facebookgroep
Ruben heeft op Facebook een groep geopend waar alle oud- en nieuwe deelnemers informatie kunnen uitwisselen, zie:
Ruben Hoeke Gitaarworkshop

Data Groep 1 Najaar 2020
Woensdagavond 18:30 - 19:30
September: 9, 16, 23, 30
Oktober: 7, 21, 28
November: 4, 11, 18

Groep 1 is geschikt voor alle leeftijden. Tijdens de lessen wordt er gespeeld op een akoestische gitaar.

Toelichting 
Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse' en 'een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’.

Ruben begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen. Noten lezen kan hij niet. Volgens hem is dat ook geen voorwaarde om muziek te kunnen maken. Sinds 2008 geeft Ruben gitaarworkshops voor beginnende- en gevorderde gitaristen. Door de jaren heen hebben zo’n achthonderd mensen met plezier en succes aan de ‘RH Gitaarworkshops’ deelgenomen en is er een repertoire ontstaan van ruim 180 bestaande liedjes. Door middel van voorspelen, uitleggen en een meer dan 135 pagina’s tellend ‘RH Gitaarworkshopboek’, zal Ruben jou als beginnend gitarist zo snel en goed mogelijk leren gitaarspelen.

Zijn visie is duidelijk; 'Tijdens de workshop bouwen we samen een gedegen basis op. Handen uit de mouwen en zo min mogelijk theorie. Uiteindelijk draait het maar om één ding: plezier hebben in gitaarspelen en gewoon muziek maken. Gitaarspelen is voor mij net als praten. Muziek blijft toch een manier van communiceren. Toen ik met noten lezen begon, ging voor mij het plezier van het spelen er vrij snel af. Jezelf ontwikkelen door te kijken, luisteren, dingen uit te zoeken en risico’s nemen, bleek voor mij de manier. De kunst is het laten ontstaan van een stevig fundament waar je zelf verder op kunt bouwen. Van A naar Beter.’

Altijd al eens gitaar willen leren spelen? Dan is dit je kans!

Kosten: 
Tien avonden: €175,- Na inschrijving krijg je een persoonlijke link toegestuurd waar je het ‘RH Gitaarworkshopboek’ kunt downloaden en desgewenst kunt uitprinten.

Aanmelden