'74 / '75 Gibson Les Paul Standard

Als ik één gitaar zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland, dan zou dat deze '74 / '75 Gibson Les Paul Standard zijn. De gitaar was eigendom van een fantastische Nederlandse gitarist genaamd Ben de Bruijn. In mijn beginjaren zocht ik zijn riffs en licks noot voor noot uit. Voor mij belichaamde Ben de ultieme kruising tussen Peter Green, Mick Taylor en Eric Clapton. Prachtige toonvorming en zeer smaakvol spel. In 1993 verkocht hij mij deze gitaar. Voor mij nog steeds een Hemels geschenk. In de brugpositie zit een 60's Gibson PAF die '3D'-achtig open en helder klinkt. Tot op heden ben ik geen beter klinkende pickup tegengekomen. Het originele Gibson nek element heb ik ooit vervangen voor een Seymour Duncan Antiquity omdat ik die domweg beter vond klinken. In 1999 heeft BB King de gitaar gesigneerd. Het 'Radix RH Model' is grotendeels gebaseerd op deze gitaar.