70's Mesa Boogie 2x10

Een versterker met een verhaal, want van deze 'Custom Order' 2X10 Mesa Boogie is er, voor zover ik weet, maar 1 ter wereld. In de jaren zeventig heeft gitarist Ferdi Karmelk (o.a. Herman Brood, Vitesse, Nina Hagen) deze versterker besteld bij Mesa Boogie in de USA. Na het overlijden van Ferdi belandde de flightcase met versterker bij PA-bedrijf Focus. Uiteindelijk heeft Jaap Booy de versterker geruild tegen PA-spul en belande hij zodoende in Krommenie. Toen ik net begon met gitaarspelen leende ik dit monster weleens. Een bijzonder exemplaar met een even zo bijzondere werking. Schakelbaar van 100 naar 50 watt, 2 kanalen, EQ, reverb, fx-loop etc. Ik kwam er niet echt uit, maar HARD dat ie gaat... Ongelooflijk. Toen Jaap overleed kwam zijn zoon Jeroen aanrijden met deze Boogie. Erik Bosschieter heeft de amp recentelijk helemaal opgeknapt dus hij kan er weer jaren tegenaan. Misschien doorgrond ik em nog eens. Een bijzondere versterker is het wel!