2019 Brandin RH Model *prototype 4*

En dat is proto nummero 4! Deze RH-signature gitaar is gemaakt door luthier Pierre van Wanrooij die voor Brandin Guitars te Hulten werkt. Dit is overigens de eerste versie die in zijn geheel volgens de originele tekening is gebouwd. En... Dat is te merken! Een zeer grote stap voorwaarts al zeg ik het zelf. In mijn collectie gitaren heb ik geen gitaar staan die zoveel sustain heeft als deze. Deze 'RH proto 4' klinkt enorm vol en warm, is ontzettend resonant, voelt zeer solide en heeft ook die 'bite' die ik zoek. Hoewel alles, zoals gezegd, exact volgens het ontwerp is gebouwd, heeft Pierre op mijn wens gaandeweg de vorm en dikte van de hals iets aangepast. Meer richting mijn favoriete 'BB' les Paul en de 'RH Proto 3'. Tevens is de halsconstructie door het plaatsen van carbon strips vele malen steviger t.o.v. eerdere prototypes. Een mooie vondst van Pierre. Doorgaans vind ik een 'coil-split' functie met humbuckers wat tegenvallen, maar in deze gitaar klinkt het prachtig sprankelend. Het speelcomfort is domweg superieur. Wat een 'joy' om deze gitaar te bespelen. En... Daar gaat het samen met de klank toch om? Er zijn nog enkele kleine details die ik graag veranderd zou willen zien, maar al met al is deze 'RH proto 4' voor mij reeds een 9. Prachtig heldere klank en scheuren als een beest. Op weg naar een dikke 10!