Speciale workshop

Ruben Hoeke speciale gitaarworkshop

VANAF 20 APRIL: GRATIS ONLINE GITAARLESSEN VOOR SPECIALE KINDEREN!

Wat is het doel van deze actie?
Het doel van deze actie is het gratis beschikbaar maken van een tiendelige serie online gitaarlessen middels een live, interactief en gesloten Webinar voor kinderen die;

A) Geen gitaarles kunnen betalen

B) Wiens ouder(s)/verzorger(s) geen financiële middelen voor gitaarles hebben.

C) Kampen met autisme, (angst)stoornissen, depressies, en/of chronisch ziek zijn en middels de gitaarlessen iets ‘eigens’ en ‘speciaals’ kunnen ontdekken en daarmee hun eigenwaarde kunnen opkrikken.

D) Zich mede door Corona alleen, geïsoleerd en/of ‘niet blij’ voelen en een stimulerende zet kunnen gebruiken middels de gitaar die zorgt voor afleiding en ontspanning

E) Wellicht via deze manier de mogelijkheid krijgt de ‘innerlijke gitaarheld in spé’ te ontdekken om misschien later de wereld te veroveren al was het 'alleen' de eigen wereld.

Niveau: 
Beginnersniveau; Geen tot weinig kennis.

Wanneer begint het en wat ga ik doen?
Op tien achtereenvolgende woensdagmiddagen (start 20 april a.s.) ga ik jou van 17:00 tot 17:30 online gitaar leren spelen! Hoe leuk is dat!? Misschien kan je het al een beetje? En; Hoe werkt zo’n gitaar nou precies? Hoe krijg ik er een mooi geluid uit? Hoe stem ik mijn gitaar? Hoe zet ik mijn vingers neer? Hoe speel ik met een plectrum of met mijn vingers? Dat en nog veel meer ga ik jou allemaal op een rustige en speelde manier vertellen. Ik ga ook je ook akkoorden leren, zodat je liedjes kunt spelen. Misschien gaan we met alle kinderen samen wel een liedje uitzoeken wat cool is om te leren! En misschien ben je na tien lessen al zo ver dat je zelf nog veel meer kan gaan ontdekken op je gitaar. Bovendien is het ook nog eens heel gezellig online! Doe je ook mee!?

Webinar en leerboek
Het Webinar is live, interactief en biedt dus alle ruimte voor spontaniteit. Tijdens het Webinar zie en hoor ik jou niet. Niemand ziet of hoort elkaar en dat is vanwege privacy redenen wel zo fijn! Maar… We kunnen wel allemaal chatten en mij vragen stellen. Vind je iets moeilijk en wil je dat ik het nog eens voordoe en uitleg? Stel dan een vraag en dan geef ik je direct antwoord. Tevens krijg je, na registratie, een link naar het ‘RH Gitaarworkshopboek’ waaruit ik soms werk. Dat boek kan je downloaden op je computer, tablet of ander device. Je kan het boek ook printen natuurlijk. Zo kan je de lesstof altijd nakijken en nalezen. Wel zo handig. Misschien kan een ouder(s) en/of verzorger je helpen? Of misschien willen hun wel samen met jou gaan meedoen!?

Uitzending gemist?

Ging de les te snel? Vind je het moeilijk de informatie in één keer te verwerken? Heb je een middag gemist, was je ziek of had je gewoon even geen zin? Dat is ook geen probleem want je kunt namelijk elke uitzending op elk gewenst tijdstip terugkijken! Handig he!?

Wanneer begint de ‘Speciale RH Online Gitaarworkshop’ dan?
De ‘Speciale RH Online Gitaarworkshop’ begint op woensdag 20 april in de namiddag van 17:00 tot 17:30 en is maar liefst TIEN keer! Hieronder staan alle data:

April: 20, 27
Mei: 4, 11, 18, 25
Juni: 1, 8, 15, 22

Misschien kun je na tien lessen, zo voor de grote vakantie al hartstikke goed gitaarspelen en word jij de nieuwe Nederlandse gitaarheld!

Maar waarom ga ik dit nou doen?
Toen ik in december 2020 gitaarsets begon in te zamelen voor kinderen die het moeilijk hebben en de vreugde zag die dat teweegbracht ben ik daarmee doorgegaan. Inmiddels hebben we al 350 (!) kinderen/gezinnen blij kunnen maken met complete gitaarsets en er gaan er nog veel meer komen. In een vroeg stadium begon ik al na te denken over een vervolg. Want tsja, nu hebben deze kinderen een mooie set maar in veel gevallen is er geen geld voor gitaarles… Gratis Online gitaarles. Dat moest het worden. Gaandeweg heb ik het idee uitgewerkt en iemand gevonden die begrijpt wat muziek met kinderen kan doen en dit project wilde sponsoren. Fantastisch. Waarom ben ik daar zo blij mee? Omdat ik weet wat een instrument voor iemand kan betekenen want het is mijzelf ook overkomen. Het kan iets van jezelf worden, het kan je een eigen wereld laten creëren waarin je je eigen stem kunt vinden en waarin de mogelijkheden onbeperkt zijn. Dat gevoel ken ik maar al te goed omdat het mijzelf als dertienjarige ook is overkomen. Bovendien is het zelfs wetenschappelijk bewezen dat muziek maken niet alleen goed is voor de ontwikkeling van de hersenen, maar ook een geweldig ontsnappingsmiddel aan de zorgen om je heen. Hoe fijn zou dat zijn voor kinderen in deze bijzondere tijd? Maar ja… Dan moet je wel gitaarlessen kunnen veroorloven… en helaas is dat voor veel kinderen en/of gezinnen door uiteenlopende omstandigheden niet weggelegd. Vandaar deze actie. Kinderen gratis leren gitaarspelen en daarmee een nieuwe wereld laten ontdekken. Zonder tegensprestatie.’

Waarom is muziek kunnen maken zo belangrijk voor kinderen?

Muziek én zelf muziek kunnen maken is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen, de fantasie, het zelfbeeld ('Hee, ik kan dit gewoon spelen, wat cool!') maar ook voor het leren ontdekken, luisteren, proberen etc. etc. Kinderen horen, mijns inziens, die kans te krijgen. Middels gratis online gitaarlessen worden die mogelijkheden geboden en de kansen vergroot. Denk jij; 'Dit is geweldig voor mijn kind', of 'Ik ken kinderen die hier enorm blij van worden', stuur mij dan via het contactformulier op deze website een bericht.

Ik wil meedoen, maar hoe werkt dat dan?
Om gratis mee te kunnen doen, moet je je eerst registreren. Als je mij via het contactformulier een bericht stuurt, stuur ik jou de link om je te registreren. Deze link gebruik je vervolgens om je aan te melden voor het complete Webinar van tien lessen. Tevens kan je met deze link het 'RH Gitaarworkshopboek 2021/2022' downloaden. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je automatisch de links naar de lessen. Let wel; deze links zijn alleen geldig voor jou en mogen niet gedeeld worden. En geen zorgen; je gegevens zijn alleen bij mij bekend. Het wordt reuze gezellig en ook nog eens leerzaam! Doe je mee!?

Ik heb er enorm veel zin in, hopelijk tot woensdag 20 april, 17:00!

Ruben