1968/1969 Marshall 'Basketweave' 4X12

Voor de meeste gitaristen is een oude Marshall 'basketweave' 4X12 de 'holy grail'. Voor mij niet. Het doek smoorde mij teveel hoog en sprankel, dus heb ik het er vanaf gehaald. Heiligschennis wellicht, maar ik vind het zonder dat dikke tapijt veel beter klinken. Cees Booy heeft er een afneembare ijzeren grilplaat voor geschroefd. Niet alleen handig t.b.v. bescherming van de speakers, maar tevens voor opname doeleinden. In de studio haal ik de plaat er af en kan ik gerichter (en dichter!) met een microfoon bij de speakers komen. Op een gegeven moment heb ik de Celestion 'pre-rola' 25 watters vervangen voor vier 25 watt Celestion 'Blackbacks' uit '78. Later heb ik die weer vervangen voor vier Celestion Heritage 25 watters. Later heb ik er weer vier Celestion Blackbacks uit '79 ingeschroefd. Tegenwoordig zitten er vier 'Made in China' 25 watt Greenbacks in. Houdt het dan nooit op!? Ik denk het niet!  Mijn kinderen hebben zich lekker uitgeleefd op de achterkant van de box.